Wat moet er in uw wagen liggen bij een ongeval met carrosserie schade?

Nog voor er sprake is van een ongeval met carrosserie schade, is het belangrijk dat u de juiste en verplichte documenten in uw wagen aanwezig hebt. Naast de algemene documenten, zoals uw rijbewijs en identiteitskaart, is het ook belangrijk om de originele versie van uw inschrijvingsbewijs mee te brengen. Denk er ook aan om een keuringsbewijs afgeleverd door de technische keuring, een gelijkvormigheidsattest en uw verzekeringsbewijs altijd in uw wagen te plaatsen. Daarnaast dient u ook steeds de volgende 4 zaken in uw voertuig te hebben.

  • Een gevarendriehoek. Deze plaatst u steeds op de gereglementeerde afstand van uw voertuig.
  • Een brandblusapparaat.
  • Een fluohesje. Het is aan te raden om een fluovest per inzittende passagier te voorzien, maar dit is niet verplicht.
  • Een verbanddoos.

Daarnaast raden we u nog graag aan om een aanrijdingsformulier in uw wagen te leggen. Wanneer u dan betrokken bent met een ongeval met carrosserie schade, kunt u samen met de andere betrokken partij het formulier in te vullen. Dit dient te gebeuren na elk ongeval.

Handig om in de wagen te hebben

Naast al deze documenten en voorwerpen zijn er nog zaken die van pas kunnen komen. Denk maar aan een balpen om het formulier in te vullen. Een klein hamertje om een geblokkeerde ruit open te slaan. Of een smartphone of camera om de schade vast te leggen.

Heeft u net een ongeval met carrosserie schade meegemaakt en bent u de kluts kwijt? Bij Carrosserie Cools formuleerden we een logische opsomming. We helpen u graag verder.

Ongeval met carrosserie schade laten herstellen

Een ongeval met carrosserie schade kan soms heel snel heel ernstig lijken. Toch schrijven we niet onmiddellijk uw wagen af en gaan we telkens bekijken hoe we uw herstellingen kunnen uitvoeren. Is uw spiegel van uw wagen gereden of is de bumper beschadigd? Bij Carrosserie Cools zijn we een expert in de herstelling van kleine carrosserieschade. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een Smart Repair of een 1-dag-herstelling. Wanneer er een autoruit gesneuveld is, kunnen we hier ook snel en efficiënt een nieuwe plaatsen.

Op zoek naar een betrouwbaar carrosseriebedrijf na uw ongeval met carrosserie schade?

Wilt u, na uw ongeval met carrosserie schade, uw wagen laten herstellen door onze bekwame mensen? Neem dan even contact op met ons en plan een bezoek in of vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw herstellingen. Carrosserie Cools uit Balen, al jaren specialist in carrosserie herstellingen, helpt u graag verder!

ongeval met carrosserie schade

Bekijk ook: