Milieuvriendelijke carrossier met focus op duurzaamheid

Milieuvervuiling, ontbossing, het gat in de Ozonlaag… Het gaat niet al te best met ons klimaat. En toegegeven, onze sector is in het algemeen gezien niet de eerste die u aan duurzaamheid en milieu koppelt. Toch vinden we het belangrijk dat we als milieuvriendelijke carrossier ook onze verantwoordelijkheid opnemen en zo duurzaam mogelijk te werk gaan. De wereld is namelijk van iedereen. Naast onze klanten, besteden we ook graag voldoende aandacht aan het milieu. Binnen Carrosserie Cools vinden we het niet alleen belangrijk om uw ongemakken op korte termijn te beperken door bijvoorbeeld een vervangwagen aan te bieden. Ook op lange termijn willen we een positieve impact nalaten.

Wat zijn duurzaamheidsontwikkelingsdoelstellingen?

De Verenigde Naties schreven daarom 17 doelstellingen uit waarmee bedrijven aan de slag kunnen gaan om zo ook een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als milieuvriendelijke carrossier leggen we zelf ook de focus op enkele van deze doelstellingen.

  • Eerlijk werk en economische groei. Binnen onze organisatie zorgen we niet alleen voor een efficiënt en vlug herstel van uw wagen. We werken ook in eerlijke omstandigheden en ondersteunen zo de algemene economische groei.
  • Industrie, innovatie en infrastructuur. Om uw wagen te herstellen, beschikken we over de nieuwste en innovatieve technieken. Zo kunnen we met een smart repair uw krassen herstellen of herspuiten we uw carrosserie in onze moderne spuitcabine een “Smart repair zone ” (smart Repair staat voor slim, eenvoudig en milieuvriendelijk schadeherstel in een zeer klein gebied rondom de schade).
  • Verantwoordelijke consumptie en productie. Voor het herstel van uw wagen gaan we steeds aan de slag met duurzame en kwaliteitsvolle lakken van het merk Sikkens. In het algemeen zijn verven en lakken schadelijk voor het milieu en de gezondheid. De verven van Sikkens zijn gemaakt op waterbasis en bevatten daarom lagere concentraties van vluchtige organische componenten. Met gebruik van deze materialen zorgen we voor een lagere impact op het milieu.
  • Partnerschap om onze doelstellingen te bereiken. Als milieuvriendelijke carrossier hechten we veel belang aan onze partnerschappen én de kwaliteit die zij uitstralen. Via Febelcar maken we deel uit van de Belgische beroepsfederatie voor carrosserieherstellingen. Daarnaast zijn we een partner van Auto Body Services. Net zoals deze partner hechten we belang aan efficiënte en duurzame herstellingen.
  • Carrosserie Cools beschikt over een Long Life Repair attest: Febelcar lanceerde het kwaliteitslabel Long Life Repair. Hiermee willen ze onderstrepen dat de sector duurzaamheid wil integreren in haar activiteiten.

Meer weten over de aanpak van deze milieuvriendelijke carrossier?

Als milieuvriendelijke carrossier herstellen we uw wagen steeds met duurzame materialen en helpen we u graag verder. Wilt u meer weten over ons bedrijf? Neem contact op met ons of vraag een vrijblijvend bestek voor een duurzame herstelling van uw carrosserie.

Milieuvriendelijke carrossier - Carrosserie Cools

Bekijk ook: