Een ongeval in het buitenland zonder zorgen

Een ongeval in het buitenland kan erg veel kopzorgen met zich meebrengen. Of u nu een ongeval met of zonder tegenpartij ervaart, kan het vervelend zijn om in een ander land te communiceren over het voorval. Het is niet altijd duidelijk bij welke garage u terecht kunt voor een carrosserie herstelling. Daarnaast is niet altijd even praktisch om uw wagen te missen op uw vakantie of om met autoschade te blijven rijden. Breng uw verzekeraar op de hoogte en vul steeds een aanrijdingsformulier in.

Waarop letten bij een ongeval in het buitenland

Hoe bewijs je dat je in je recht was? Of hoe toon je aan dat het een stom ongeluk was? Kun je beroep doen op je omniumverzekering of niet? Wat is er verplicht bij een ongeval? Wanneer je betrokken bent bij een ongeval in het buitenland roept dat veel vragen op.

  • Of je nu betrokken bent bij een ongeval in het buitenland of in je eigen land, met of zonder betrokkenen, het blijft belangrijk om een aanrijdingsformulier in te vullen.
  • Ben je op reis in Europa? Dan kun je een Europees aanrijdingsformulier invullen. Ga je op vakantie buiten Europa? Zorg er dan voor dat je een internationaal erkend verzekeringsbewijs bij je hebt.
  • Neem steeds contact op met je verzekeringsbureau. Je verzekeraar weet precies wat je moet doen en hoe je je ongemakken kunt beperken zodat je vakantie niet verpest is. Bel nadien ook de politie om alles keurig te laten vaststellen.

Autoschade laten herstellen door Carrosserie Cools na een ongeval in het buitenland

Wanneer u uw autoschade na een ongeval in het buitenland of in het binnenland wilt laten herstellen, bent u bij Carrosserie Cools aan het juiste adres. Ons carrosseriebedrijf staat voor u klaar. Wanneer u een ongeval meegemaakt hebt, wordt er een aanrijdingsformulier ingevuld. Via dit formulier zal je verzekeraar je een lijst met erkende carrosserieherstellende bedrijven overhandigen. Kies je om je autoschade door Carrosserie Cools te laten herstellen, wordt er een opdracht aangemaakt in ons systeem.

U komt dan best even langs met uw wagen. We maken foto’s van uw schade en stellen een bestek op. Mag en kan u nog rijden met uw wagen? Dan plannen we de herstelling in. Is het reglementair gezien niet meer verantwoord om rond te rijden met deze schade? Dan zorgen we ervoor dat we uw auto zo snel mogelijk herstellen. Zo kunt u dus zowel voor reglementaire, esthetische of comfortherstellingen een beroep doen op onze expertise.

Een beroep doen op Carrosserie Cools voor uw carrosserieherstelling?

Bent u betrokken bij een ongeval in het buitenland? Dan verlost ons gedreven team u graag van alle nodige kopzorgen. Neem contact op met ons of kom langs bij onze carrosseriezaak. We helpen u graag verder.

Ongeval buitenland

Bekijk ook: